Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Το μέλλον των Google Maps και ο νέος πόλεμος με την Apple!


Χάρτες εκτός σύνδεσης για κινητά Android, Street View για μονοπάτια και 3D χάρτες στο Google Earth, είναι όλες οι βελτιώσεις που έρχονται στο Google Maps στο κοντινό μέλλον.

Αυτά τα τρία νέα χαρακτηριστικά παρουσιάστηκαν από στελέχη της εταιρίας, σε μία εκδήλωση τύπου στα γραφεία της εταιρίας στο San Francisco.

Οι χάρτες εκτός σύνδεσης θα αποτελέσουν μέρος της "δικής της παγκόσμιας βάσης χαρτών" της Google και θα προσφέρουν υψηλής ανάλυσης πλοήγηση χωρίς να χρειάζεται Wifi ή 3G ή 4G σύνδεση.

Για να χρησιμοποιήσουν αυτό το χαρακτηριστικό, οι χρήστες θα πρέπει να επιλέξουν την περιοχή που προγραμματίζουν να επισκεφτούν πριν βγουν εκτός σύνδεσης, και στη συνέχεια να κατεβάσουν τον χάρτη στη συσκευή τους.

Η μπλέ κουκκίδα εντοπισμού GPS θα είναι ακόμα εκεί για να βοηθάει με την πλοήγηση.

Το Street View για περιοχές για περπάτημα θα πάει το δημοφιλές χαρακτηριστικό πιο πέρα από τους δρόμους, τους σιδηροδρόμους και ποτάμια που έχουν ήδη καλυφθεί. Αυτό είναι δυνατόν να γίνει καθώς οι κάμερες Street View έγιναν μικρότερες και τώρα χωράνε σε ένα σακίδιο με βάρος περίπου 40 κιλά.

Το Google Earth 3D έρχεται επίσης με την εισαγωγή ενός νέου περιβάλλοντος εργασίας χρήστη που ονομάζεται Tour Guide. Το χαρακτηριστικό θα επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν μιά θέση και στη συνέχεια να λάβουν μία εικονική παράσταση με τις τοποθεσίες και τα αξιοθέατα της περιοχής. Η εταιρία "προσπαθεί να δημιουργήσει μαγεία" σύμφωνα με τα λόγια του υπεύθυνου προϊόντος του Google Earth Peter Birch.

Μια επίδειξη της 3D υπερπτήσης ήταν αρκετά μαγευτική. Αυτό γίνεται από ένα στόλο αεροπλάνων ιδιοκτησίας της Google που πετούν πάνω από τις πόλεις με ειδικά σχεδιασμένα συστήματα κάμερας που τραβούν φωτογραφίες από διάφορες οπτικές γωνίες που αργότερα ενώνονται μεταξύ τους για να δημιουργήσουν 3D μοντέλα εικόνων.

Η λειτουργία αναμένεται να είναι διαθέσιμη για τις πόλεις και τις κοινότητες με συνολικό πληθυσμό 300 εκατομμύρια ανθρώπους στις επόμενες βδομάδες για το Android και το iOS.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Google έκανε μιά μεγάλη ανακοίνωση μια βδομάδα  πριν από την Παγκόσμια Διάσκεψη για προγραμματιστές της Apple. Η Apple αναμένεται από πολλούς να χρησιμοποιήσει το γεγονός για να παρουσιάσει τη δική της 3D υπηρεσία χαρτογράφησης και να αφήσει τους χάρτες Google σαν προτεινόμενη εφαρμογή για το iPhone και το iPad με την εισαγωγή (αν) του iOS 6.

Η Apple χρησιμοποίησε τους χάρτες Google από όταν κυκλοφόρησε το iPhone το 2007.

Η απομάκρυνση από την Apple των Google Maps από το iOS 6, θα είναι ένα σημαντικό πλήγμα για την Google, εάν οι προβλέψεις αποδειχθούν ακριβείς. Η Google θα χάσει τα location based δεδομένα για χρήστες κινητών συσκευών με iOS, που με τη σειρά τους θα βλάψουν την ικανότητά της να πουλά τοπικά στοχευμένες διαφημίσεις.

Τώρα η Google έκανε την κίνησή της στον μεταξύ των δύο εταιριών πόλεμο για τους χάρτες, σε μία προφανείς κίνηση για να πάρει προβάδισμα πριν από την ομιλία του Tim Cook την επόμενη εβδομάδα.

Τι ακριβώς έχει η Apple στο μανίκι της; Θα το μάθουμε σύντομα.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου