Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Η Global Payments αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στα συστήματα επεξεργασίας πληρωμών


Η Global Payments Inc. εξέδωσε άλλη μια ανακοίνωση, πιο σημαντική από αυτή που είχε εκδόσει πριν από δύο μήνες σχετικά με την επίθεση hacking και κλοπή 1,5 εκατομμυρίων στοιχείων πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στη Βόρεια Αμερική.
Αρχικά η εταιρεία ήταν πεπεισμένη ότι η εκτίμησή της για τον κίνδυνο των στοιχείων των καρτών, ήταν σωστή. Ύστερα από περαιτέρω έρευνα,<…>
ανακάλυψε ότι οι hackers μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες ορισμένων πελατών.
Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: “Η συνεχής έρευνα μας έδειξε πρόσφατα ότι υπάρχει η δυνατότητα μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης σε προσωπικές πληροφορίες που συλλέγονται από ένα υποσύνολο συνεργαζομένων εμπόρων. Δεν είναι σαφές αν οι εισβολείς επεξεργάστηκαν ή απέσπασαν όλες τις προσωπικές πληροφορίες από τα συστήματα της εταιρείας.”
Προληπτικά, η Global Payments ανακοιίνωσε ότι ειδοποιήθηκαν όλοι οι κάτοχοι των καρτών, οι οποίοι αντιστοιχούν σε περισσότερους από 1,5 εκατομμύρια λογαριασμούς που ενδέχεται να έχουν πληγεί, ώστε να βρίσκονται σε επιφυλακή σχετικά με οποιάδήποτε ύποπτη χρέωση ή δραστηριότητα της πιστωτικής τους κάρτας.
Μετά την παραβίαση, η Visa Inc. και η MasterCard Inc. αφαίρεσαν την Global Payments από τις λίστες τους με τους εξωτερικούς συνεργάτες που πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας.


[πηγή: Secnews]

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου