Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Facebook, Twitter και Google καταπολεμούν τις κακόβουλες διαφημίσεις



To Facebook, η Google, το Twitter και η AOL, εντάχθηκαν στην Συμμαχία ακεραιότητας των διαφημίσεων, ώστε να προστατεύσουν τους χρήστες του Internet, από κακόβουλες online διαφημίσεις. Η νέα συνεργατική πρωτοβουλία ξεκίνησε από μια μη κερδοσκοπική οργάνωση  προστασίας των καταναλωτών την StopBadware, που ιδρύθηκε το 2006 για την καταπολέμηση του κακόβουλου λογισμικού και έχει ως στόχο να κρατήσει τους καταναλωτές του διαδικτύου ασφαλείς από διαφημίσεις που τους ανακατευθύνουν σε σελίδες κακόβουλου λογισμικού τύπου Trojan και Spyware.
Η συμμαχία αυτή, <…>
σχεδιάζει να αξιοποιήσει τις προσπάθειες των μελών της, ώστε να εντοπίζει και να απομακρύνει τις κακόβουλες διαφημίσεις, με την ανάπτυξη και την ανταλλαγή ενημερώσεων. Κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνος του τις απειλές του διαδικτύου. Έτσι είμαστε σε συνεργασία με κορυφαίους οργανισμούς για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δήλωσε ο Maxim Weinstein γενικός διευθυντής της Stopbadware. Με την ανταλλαγή πληροφοριών με τις αστυνομικές υπηρεσίες, ελπίζει να διατηρήσει και να επαυξήσει την εμπιστοσύνη στο “οικοσύστημα” της online διαφήμισης.
Σε ένα post, στο επίσημο blog της Google, μόνο το 2011, απενεργοποιήθηκαν πάνω από 130 εκατομμύρια διαφημίσεις και αφαιρέθηκαν 800.000 διαφημίσεις οι οποίες προωθούσαν προϊόντα απομίμησης, ή εξάπλωναν κακόβουλο λογισμικό. Ο Eric Davis διευθυντής παγκόσμιας πολιτικής της Google, δήλωσε ότι αυτού του είδους οι διαφημίσεις που διευκολύνουν την διανομή κακόβουλου λογισμικού ή παραπλανούν τους χρήστες, μειώνουν την online εμπειρία των χρηστών και απειλούν την εμπιστοσύνη στην περιήγηση του διαδικτύου. Προσέθεσε επίσης ότι η συμμαχία αυτή θα συνεργαστεί ενεργά και δυναμικά με κοινές δράσεις για να προστατεύσει τους χρήστες από τις κακόβουλες διαφημίσεις.


[πηγή: Secnews]

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου