Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Έτσι θα είναι το Facebook Phone?


Εάν πιστεύετε τις φήμες, το Facebook εργάζεται πάνω στο δικό του smartphone, και το κάνει εδώ και χρόνια. Κάποιοι υποψιάζονται ότι η εταιρία ήδη προσλαμβάνει μηχανικούς για να ανακοινώσει το κινητό μέχρι το επόμενο έτος.

Αν και είναι ακόμα αβέβαιο εάν και πότε θα δούμε ένα τηλέφωνο από το Facebook να μπαίνει την αγορά, ένα concept που δημοσιεύθηκε στο Yanko design - και δημιουργήθηκε από τον σχεδιαστή Michal Bonikowski - μας δίνει μια ιδέα για το πώς θα μπορούσε ενδεχομένως  να μοιάζει η συσκευή.

Σε μια κομψή θήκη με την μπλέ "υπογραφή" του Facebook η συσκευή είναι κατασκευασμένη από μέταλλο και έχει μία 4,2 ιντσών οθόνη. Διαθέτει επίσης μια 5 megapixel κάμερα στο μπροστά μέρος και μία 8 megapixel πίσω. Ο Bonikowski έχει συμπεριλάβει επίσης στο σχεδιασμό του ένα docking station για να φορτίζεται τη συσκευή.


Παρά το γεγονός ότι είναι μόνο ένα concept, οι διάφορες εικασίες για το τηλέφωνο του Facebook δεν είναι κάτι καινούργιο.

Το Facebook αναφέρθηκε πρώτη φορά ότι εργάζεται πάνω σε smartphone το 2010. Πηγές είπαν ότι η πρωτοβουλία σταμάτησε λόγω επιπλοκών στην ανάπτυξη. Εν το μεταξύ η ιστοσελίδα AllThingsD ανέφερε ότι το Facebook και ο κατασκευαστής HTC δούλευαν μαζί για να αναπτύξουν μια συσκευή με την κωδική ονομασία "Buffy".

Οι New York times ανέφεραν ότι οι μηχανικοί έχουν ζητηθεί από τους εργοδότες να εργαστούν για την οικοδόμηση του hardware για τη συσκευή. Αυτό θα είναι η τρίτη προσπάθεια του κοινωνικού δικτύου για την ανάπτυξη ενός smartphone, αναφέρει η έκθεση, επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στο θέμα.

 
Πιστεύεται ότι το "Buffy" μπορεί να είναι ακόμα σε εξέλιξη. Καθώς και προσλαμβάνοντας μηχανικούς να εργαστούν ειδικά για την δημιουργία Facebook Phones θα επέτρεπε στην εταιρία να εξερευνήσει και άλλα projects για smartphones.



Τι γνώμη έχετε για το σχεδιασμό του πρωτοτύπου; Θα αγοράζατε ένα Facebook smartphone; Απαντήστε μας στα σχόλια.


[πηγή: Mashable]

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου