Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκίνησε το #OpRobinHood από τους Anonymous ανήμερα Χριστουγέννων



Σας είχαμε ενημερώσει για το Operation Robin Hood από την ομάδα online ακτιβιστών, Anonymous. Ο στόχος του συγκεκριμένου operation είναι να κλέψουν μέρος του πλούτου που κατέχουν κάποιοι (το 1%) και να το αναδιανέμουν στο υπόλοιπο 99% , σύμφωνα και με την τότε ανακοίνωσή τους. Πώς θα το κατορθώσουν αυτό; Κάνοντας hacking σε websitesεταιρειών που χρησιμοποιεί αυτό το 1% για διάφορες υπηρεσίες, παίρνοντας έτσι, τα στοιχεία πιστωτικών καρτών και προσωπικά στοιχεία ώστε να προχωρήσουν σε αναλήψεις από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τα ποσά να κατατεθούν σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις.
Έτσι έγινε και με την εταιρεία ασφαλείας Stratfor που ειδικεύεται στο risk management και «πουλάει» online αναφορές κινδύνου. Από τα ξημερώματα της Κυριακής η σελίδα της είναι «κάτω», ενώ οι Anonymous ανακοίνωσαν πως έχουν στη διάθεσή τους χιλιάδες αριθμούς πιστωτικών καρτών, emails, διευθύνσεις, από το database της εταιρείας.
Ήδη έγιναν οι πρώτες αναλήψεις από πιστωτικές κάρτες χωρίς την έγκριση των κατόχων τους και οι πρώτες καταθέσεις των αντίστοιχων ποσών σε κοινωφελείς οργανισμούς όπως τον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό.
Σχετικά links με τα προσωπικά στοιχεία όσων χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες της Stratfor έχουν ήδη δοθεί από τουςAnonymous μέσω twitter και αρκετοί έχουν κινητοποιηθεί να κλείσουν τους λογαριασμούς τους στις ΗΠΑ. Οι πελάτες της Stratfor είναι κατά κύριο λόγο, εταιρείες και δημόσιοι λειτουργοί, το κατ’ εξοχήν, δηλαδή, target group των Anonymous.
H συγκεκριμένη επίθεση είναι η πρώτη από πολλές που έχουν προγραμματίσει οι Anonymous και αποφάσισαν να την βγάλουν στον «αέρα» τα Χριστούγεννα για ευνόητους λόγους…
Πηγή : Any Digital Way

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου