Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Οι μέτοχοι της Motorola Mobility λένε ναι στην εξαγορά από Google



Με ποσοστό 99% οι μέτοχοι της Motorola Mobility μόλις επισφράγισαν τη συμφωνία εξαγοράς από τη Google και όλοι είναι πανευτυχείς. Η συμφωνία που θέλει τη Google να εξαγοράζει το 74% των μετοχών της Motorola έχει έρθει στην πιο κατάλληλη στιγμή, παράλληλα με την ανακοίνωση των εσόδων του τελευταίου τριμήνου της Motorola Mobilty, που είναι πολύ θετικά. Τα καθαρά της κέρδη ήταν $3,3 δις, αυξημένα κατά 11% σε σχέση με την τελευταία περίοδο.
Η Google, μετά από τα φλερτάκια που είχε, αρχικά με την HTC και έπειτα με τη Samsung, φαίνεται ότι στη Motorola βρήκε τον αληθινό έρωτα και ότι μαζί θα πορευτούν στη σκληρή αγορά του mobility. Μπορεί ο γάμος να είναι ακριβός, αφού θα κοστίσει ούτε λίγο ούτε πολύ $12,5 δις, αλλά μπορεί να σταθεί σημείο καμπής στη σφοδρή μάχη με την Apple και τη Microsoft, η οποία έχει ήδη στο πλευρό της τη Nokia.
Πάντως, για να ολοκληρωθεί αισίως η… σεπτή τελετή, πρέπει να δώσει το ΟΚ και το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, αφού ήδη έχουν ακουστεί πολλές αντιρρήσεις σχετικά με παραβάσεις του κώδικα περί μονοπωλίων. Στο στρατόπεδο της “Googlorola” είναι βέβαιοι ότι αμερικανικές Αρχές θα δώσουν τελικά την ευχή τους. Το τελικό ΟΚ πάντως, αναμένεται να αργήσει λιγάκι, μέχρι να μελετηθεί ο σχετικός φάκελος, και να εκδοθεί η απόφαση, κατά πάσα πιθανότητα το Γενάρη του ’12.

[πηγή: pestaola]

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου