Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

H Ταϊβάν γίνεται το νησί του… Android!

Το Open Embedded Software Foundation, με βάση την Ιαπωνία, θέλει να μετατρέψει την Ταϊβάν σε «νησί του Android»!





Σε συνεργασία με κατασκευαστικές εταιρείες στη χώρα, ελπίζει να βάλει παντού στην Ταϊβάν τη «σφραγίδα» του Androidπροωθώντας μ’ αυτόν τον τρόπο το λειτουργικό της Google σε συσκευές πέρα από smartphones, όπως Android powered τηλεοράσεις, set-top boxes, συστήματα αυτοκινήτου και ψηφιακούς εγγραφείς video.
Το concept του να «βαφτεί» μία περιοχή με τα… χρώματα του Android δεν είναι νέο, καθώς το ίδρυμα έχει «κατασκευάσει» με επιτυχία έναν αριθμό «Android πόλεων» στην Ιαπωνία και πλέον σκοπεύει να παρουσιάσει τα νέα σχέδιά του για την Ταϊβάνστο Γραφείο Βιομηχανικής Ανάπτυξης της χώρας.
Σε συνεργασία με εταιρείες όπως η ARM, η Fujitsu, η Toshiba, η NTT France Telecom και πάνω από 70 ακόμη οργανισμούς, το OESF στοχεύει να προωθήσει τη δημιουργία ενός κοινού standard μεταξύ των συμμετεχόντων μελών για διάφορες συσκευές και συστήματα (πέρα από κινητά τηλέφωνα).
Το ίδρυμα θα υποβάλλει την πρότασή του σε συνεργασία με την Linaro, μία μη κερδοσκοπική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού, που επενδεύει στον τομέα του λειτουργικού Linux και συστημάτων που «τρέχουν» σε ARM chips.


[πηγή: Digitallife]

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου