Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Google maps με συνδρομή το 2012 για τους μεγάλους πελάτες


Ωριμάζει το Google maps και αρχίζει να χρεώνει τους μεγάλες πελάτες με περισσότερους από 25.000 χρήσεις την ημέρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν έχετε δημιουργήσει εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι χρήστες πάνω 25.000 κάθε μέρα για να εντοπίζουν σημεία και προορισμούς μέσα από το Google maps τότε από το 2012 θα πρέπει να πληρώνετε περί τα $10.000 κάθε χρόνο ή $4 για κάθε 1000 εικόνες που φορτώνει το Google maps πάνω από το όριο των 25.000 χρήσεων καθημερινά.
Η αλλαγή δεν θα επηρεάσει την καθημερινότητα των χρηστών που βλέπουν το Google maps μέσα από το κινητό και το tablet αλλά sites και εφαρμογές που βασίζονται στους χάρτες και τις οδηγίες του Google maps για να προσφέρουν υπηρεσίες σε πελάτες.
Αν η απόφαση του Google να χρεώσει τους μεγάλους παίχτες είναι σωστή ή όχι μένει να το δούμε, ειδικά την περίοδο που η Microsoft με το Bing maps και η Nokia με το Nokia maps έχουν API και θέλουν να προσελκύσουν developers στις πλατφόρμες τους. Μένει να δούμε τους όρους που θα θέσουν οι ανταγωνιστές του Google για χρήση των χαρτών με ή χωρίς άλλες υπηρεσίες και αν το Google θα επιμείνει στην απόφαση για ετήσια χρέωση ή όταν ξεπεραστεί το όριο των 25.000.
Αλήθεια είναι ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει το bandwdith και τους δορυφόρους όταν έχει χιλιάδες χρήστες καθημερινά.

Πηγή : SocialGrNews

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου