Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Google Chrome και King Arthur Flour: 220 χρόνια ψήνουν κουλουράκια


Google Chrome και κουλουράκια πάνε πακέτο στο YouTube και όχι μόνο. Το Google παρουσιάζει την ιστορία της εταιρείας που 220 χρόνια τώρα πουλάει αλεύρι και θέλει να γίνει η πηγή για τα πάντα σχετικά με το ψήσιμο ψωμιού, γλυκών, πιτών κλπ. Η ιστορία ξεκινάει με το Google search και καταλήγει με εικόνες από Google Analytics στατιστικά και ένα ολόκληρο τμήμα αποθήκης να εξυπηρετεί μόνο τις online παραγγελίες.
Αν και cheesy το βίντεο με την ιστορία και την εξέλιξη της King Arthur Flour έχει ένα σημαντικό στοιχείο. Το Google επέλεξε να προωθήσει το Google Chrome αντί του Google search ή Google checkout ή Google Analytics κλπ. Η επιλογή αυτή δεν είναι τυχαία ακόμα σε ό,τι αφορά τα κουλουράκια.
Με τα Χριστούγεννα σε λιγότερο από ένα μήνα, το Google εκμεταλλεύεται την ψυχολογία των ημερών και φαίνεται ότι κάνει σχέδια για το Google Chrome και την θέση του browser σε υπηρεσίες και μέρη πολύ μακρυά από τα συνηθισμένα, δηλαδή PC, tablets, netbooks. Είναι ίσως η πιο ξεκάθαρη απόδειξη για την πρόθεση του Google να μετατρέψει το Google Chrome στο σημείο εισόδου του κόσμου στο internet και φυσικά στις υπηρεσίες του Google.
Ο browser είναι απλά η αρχή, τα exntesion και games η συνέχεια, το Chrome store όπως το γνωρίζουμε σήμερα δείχνει το μέλλον και τα κουλουράκια του King Arthur Flour δείχνουν ξεκάθαρα το όραμα πίσω από τον Google Chrome: εδώ μπορείτε να κάνετε τα πάντα.

[πηγή: pestaola]

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου