Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Μόνο το 1/4 των χρηστών κινητής παγκοσμίως διαθέτει smart phone

Κι ενώ οι περισσότερες συζητήσεις περί κινητών σήμερα επικεντρώνονται στη «μάχη» μεταξύ iPhone και Android, εύκολα μπορεί να ξεχάσει κάποιος το ότι η πλειοψηφία των χρηστών στον κόσμο χρησιμοποιούν ακόμη feature -και όχι smart-phones. Αυτό αποδεικνύεται και από μία πρόσφατη έρευνα της εταιρείας VisionMobile, σύμφωνα με την οποία η παγκόσμια διείσδυση των smartphones φτάνει μόλις το 27%!




Το ποσοστό «υιοθέτησης», πάντως, των smartphones παρουσιάζει σημαντικές αυξομειώσεις στις διάφορες περιοχές του πλανήτη.  Όπως είναι αναμενόμενο, οι αγορές στις οποίες η κάλυψη 3G είναι εκτεταμένη και στις οποίες κυριαρχούν οισυνδέσεις, έχουν υψηλότερα ποσοστά διείσδυσης των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων. Αντίθετα, στις αγορές όπου κυριαρχούν τα προπληρωμένα πακέτα, οι πραγματικές «μάχες» έχουν σχέση με την τιμή ενός κινητού τηλεφώνου. Σε αυτές τις αγορές η Nokia με την πλατφόρμα Symbian και μοντέλα όπως αυτά της Blackberry κρατούν σημαντικά μερίδια, ενώ, το τελευταίο διάστημα, και οι δύο πλατφόρμες απειλούνται από τα προσιτά σε κόστος Android κινητά.
Συγκεκριμένα, σε αγορές όπως η Βόρεια Αμερική και η Ευρώπη, όπως είναι προφανές, η διείσδυση των smartphones είναι υψηλότερη, με 63% και 51% μερίδιο αντίστοιχα, ενώ σε Ασία (19%), Αφρική και Μέση Ανατολή (18%) και Λατινική Αμερική (17%) τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλότερα.


Όσον αφορά το ποιες εταιρείες κυριαρχούν στο κομμάτι των smartphones, εδώ έχουμε, πραγματικά, μία «μάχη ανάμεσα σε iPhone και Android» στην οποία αναφερθήκαμε στην αρχή. Οι δύο αυτές πλατφόρμες έχουν επίσης δημιουργήσει -όχι τυχαία- και τα μεγαλύτερα «οικοσυστήματα» εφαρμογών (500.000 το iOS και 300.000 το Android), καθιστώντας πραγματικά δύσκολο για τα υπόλοιπα λειτουργικά να τις ανταγωνιστούν.



[πηγή: Digitallife]

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου