Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

To «swipe to unlock» ανήκει στην Apple (!!!)



Όσοι είστε κάτοχοι iPhone, ή Sony Ericsson ή HTC (και πολλές άλλες) ξέρετε πως για να ξεκλειδώσετε το smartphone σας, πρέπει να κάνετε την κίνηση swipe. Ε λοιπόν, μάθετε πως η κίνηση αυτή ανήκει πια στην Apple. Τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτή η τεχνική -και όχι η τεχνολογία- ανήκει από τις 25 Οκτωβρίου ως πατέντα στην Apple, δεδομένου ότι εγκρίθηκε από την αντίστοιχη επιτροπή του Αμερικανικού Υπουργείου Εμπορίου. Η πατέντα υπ’αριθμ. 8.046.721, κατοχυρώνει στην Apple την δυνατότητα του χρήστη να σύρει το δάκτυλό του σε μία ένα προκαθορισμένη διαδρομή πάνω στην οθόνη, ώστε να ξεκλειδώσει τη συσκευή.
Ευτυχώς η Ευρώπη δεν υποστηρίζει τέτοια νομοθεσία, καθώς θεωρεί πως οτιδήποτε αφορά το software, είναι αποτέλεσμα μαθηματικής σκέψης και πράξης. Τα μαθηματικά είναι επιστήμη και δεν κατοχυρώνονται. Το μόνο software που κατοχυρώνεται με πατέντα στην Ευρώπη, είναι εκείνο που επηρεάζει άμεσα την λειτουργία κάποιου hardware. Ευτυχώς που στην Ευρώπη οι νομοθέτες έχουν πιο ανοιχτό μυαλό, γιατί στις ΗΠΑ, βλέπουμε να σφάζονται… swipes.

[πηγή: Digitallife]

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου