Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η Samsung ξεπέρασε την Apple σε πωλήσεις smartphones παγκοσμίως



Η κορεάτικη Samsung ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των πωλήσεων smartphones για το τρίτο τρίμηνο του 2011 και οι πωλήσεις της έφτασαν τα 28 εκατομμύρια τεμάχια, σύμφωνα με το Information Week, ξεπερνώντας την Apple που έφτασε τα 17 εκατομμύρια συσκευές για το ίδιο χρονικό διάστημα, διαφορά που ξεπερνά το 50%.
Έτσι, η παγκόσμια κατάταξη όσον αφορά τις πωλήσεις συσκευών διαμορφώνεται ως εξής: η Samsung κατέχει 23,8% περίπου της παγκόσμιας αγοράς, με την Apple να ακολουθεί στο 14,6% (από 17,4%) και την Nokia στο 14,4% (από 32.7%).
Θα είναι ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε πώς θα διαφοροποιηθούν τα παραπάνω ποσοστά, τώρα που η Nokia (επιτέλους) μπήκε στον χορό των μεγάλων λειτουργικών (λέγε με Windows Phone). Αν θυμηθούμε μελέτες της εταιρίας Gartner, τα Windows Phone αναμένεται να γίνουν σύντομα το 2ο πιο δημοφιλές λειτουργικό, ξεπερνώντας το iOS. H Gartner είχε τοποθετήσει αυτή την εξέλιξη περί το 2015.
Αν κρίνουμε από τα πρώτα σχόλια μετά την παρουσίαση της σειρά Lumia από την Nokia, προβλέπουμε πως η Apple πολύ σύντομα θα πέσει στην τρίτη θέση παγκοσμίως. Εκτός κι αν το iPhone 4S, με τις 1 εκατομμύριο συσκευές το πρώτο σαββατοκύριακο αλλά και τα 4 εκατομμύρια συσκευές την πρώτη εβδομάδα, βελτιώσει κατά πολύ τα ποσοστά της εταιρίας για το 4ο τρίμηνο… Αυτό, όμως, θα το δούμε περί τον Ιανουάριο.

[πηγή: Digitallife]

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου