Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η Mozilla ψάχνεται ξανά με τον κοινωνικό διαμοιρασμό στον Firefox

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Mozilla προσπαθεί να δημιουργήσει το ιδανικό εργαλείο για τον κοινωνικό διαμοιρασμό ιστοσελίδων. Το πρώτο πείραμά της έγινε με την επέκταση F1 που φιλοδοξούσε να ενσωματώσει σε κάποια μελλοντική έκδοση του Firefox. Όπως φαίνεται, όμως, το F1 δεν ήταν τόσο καλό όσο χρειαζόταν ώστε να αποτελέσει μέρος του browser και η ομάδα που το ανέπτυξε δημιούργησε μια νέα επέκταση με το όνομα Firefox Share.





Το Firefox Share έχει βασιστεί στο F1  και, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, «έχει διδαχθεί από την εμπειρία του». Και εδώ ο στόχος είναι ίδιος: η δυνατότητα διαμοιρασμού οποιασδήποτε σελίδας είτε μέσω e-mail είτε μέσω κάποιας από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως και το F1 έτσι κι αυτό, δεν χρειάζεται επανεκκίνηση του browser για την ενεργοποίησή του, αφού εγκαθίσταται απευθείας. Παρόλα αυτά, εάν χρησιμοποιείτε ήδη το F1, θα πρέπει προηγουμένως να το απεγκαταστήσετε για να λειτουργήσει σωστά το Firefox Share.



Προς το παρόν, βέβαια, το Firefox Share βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, και συγκεκριμένα σε alpha φάση (ούτε καν beta, δηλαδή), και υποστηρίζει μόνο διαμοιρασμό μέσω FacebookTwitter και e-mail. Θα πρέπει, δηλαδή, να περιμένετε αρκετές ελλείψεις και ίσως και κάποια κολλήματα και η εγκατάστασή του ενδείκνυται μόνο για δοκιμαστικούς λόγους και από καθαρή περιέργεια.
Αν πάντως ψάχνετε στα σοβαρά για μια επέκταση για τον γρήγορο διαμοιρασμό σελίδων, το F1, αν και πρόκειται να παραγκωνιστεί, είναι σίγουρα καλύτερη και πιο σταθερή λύση – τουλάχιστον για την ώρα.

-Δεν έχετε τον Mozzila Firefox; Κατεβάστε τον τώρα πατώντας ΕΔΏ.

[πηγή: Freeweird]

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου