Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η HTC σκέφτεται να αγοράσει το δικό της Mobile OS

Η HTC, μια εταιρία η οποία φτιάχνει smartphones που βασίζονται στα λειτουργικά συστήματα Android και Windows Phone 7, εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς ενός νέου Mobile OS (λειτουργικό σύστημα γα κινητά). 


Ενώ μια τέτοια αγορά είναι πιο μακρυά από τελειωμένη υπόθεση, το γεγονός ότι η HTC εξετάζει μια τέτοια κίνηση έχει κάποια λογική. Η Nokia έχει πολύ στενές σχέσεις με τη Microsoft και τη Windows Phone 7 πλατφόρμα του, η HP σταμάτησε τις δραστηριότητές της με το WebOS και η Google πρόσφατα αγόρασε τη Motorola Mobility. Αυτό αφήνει την HTC - η οποία εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων στον κόσμο - εκτεθειμένη και εξαρτημένη από δύο λειτουργικά συστήματα κινητών των οποίων οι προτεραιότητες των ιδιοκτητών τους βρίσκονται "αλλού" .


Δεν είναι καθόλου περίεργο ότι η Samsung - άλλος ένας κατασκευαστής κινητών που έχει κάνει μεγάλη επιτυχία με smartphones που βασίζονται στο Android - ακόμα προωθεί το δικό της Mobile OS, το Bada, αν και δεν είχαν μεγάλη επιτυχία οι πωλήσεις των smartphones που βασίζονται στο λειτουργικό της σύστημα Bada.    


Αν η HTC θέλει ένα νέο Mobile OS, ακόμα και ένα ως ανταλλακτικό (παρόμοια με τη στρατηγική Bada της Samsung) υπάρχει μία σειρά από δρόμους που μπορεί να επιλέξει η εταιρία. Θα μπορούσε να προσπαθήσει να αναπτύξει ένα από μόνη της, να αγοράσει ένα τελειωμένο προϊών (σαν το WebOS της HP) ή ίσως να βρεί μια μέση λύση με την επέκταση της λειτουργικότητας του δικού της Sense, το οποίο λειτουργεί σαν επιπλέον κάλυμμα στο UI σε Android συσκευές.




[πηγή: Mashable]

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου